Timpul perfect sa iesim

Exista un timp potrivit pentru toate, asa cum este si un timp ideal pentru fotografie de familie afara. Ne grupam si organizati plecam in aventura unei zile. De data aceasta trebuie sa recunoastem ca este mai greu sa facem asta cand la mijloc sunt si membri…mai mici, copii jucausi si fara rabdare. Dar ne descurcam.

Fotografia de familie a fost mereu un interes pentru un fotograf. Este mai mult decat un portret, mai mult decat ce inseamna sa fotografiezi un cuplu. Adultii sunt docili in cele din urma si rabdatori, vrand nevrand. Nu acelasi lucru se poate spune si despre copii. Tocmai de aici vine si marea aventura. Asa cum le place lor sa fie la orice moment din zi, sunt exuberanti si plini de energie. Ori asta poate fi si o capcana cand trebuie sa facem un shooting pentru albumul de familie. Si totusi este si ingredientul minune.

Fotografia de familie- de ce afara

Cand timpul este prielnic, cand ne planificam asta si cand dorinta de ambele parti este aceea de aduce la bun sfarsit o sesiune foto afara, in cadru pur natural, mergem pana la capat. De multe ori ne incapatanam sa infruntam si frig si ceva ploaie si luam totul in favoarea noastra. Le spun si lor: „lasa ca nu are nimeni fotografii in ploaie ca voi”. Poti scoate minuni si dintr-un cadru cu noroi atat timp cat ai un zambet pe buzele celor care se aseaza cuminti in fata obiectivului.

Afara pentru ca nu trebuie sa potrivim un cadru, nu trebuie sa cream unul ci vom avea deja unul. Afara pentru ca nu suntem constransi de spatiu si pentru ca timing-ul naturii ne da cadre pe banda rulanta.

Fotografia de familie – unde afara

De regula plecam deja cu un plan stabilit. Asta nu inseamna ca nu vom accepta sa tragem pe dreapta si sa radem, sa facem fotografii instant. Plecam oriunde, de la sugestiile fotografului si pana la cele ale familiei. Unii chiar isi doresc si un concediu in tot acest timp. Mergem si pana la capat de lume daca e nevoie, atat timp cat fiecare dintre noi depune un efort in aceasta misiune: voi cu atitudinea si cheful, eu cu aparatul.

Pana la urma fie afara sau nu fotografia de familie merita si ea un statut, un loc aparte si o apreciere. Sunt chipurile celor mai fericiti oameni ce se regasesc intr-o lume a lor.